Mister Global 2016 First Official HOT PICKS

Mister Global 2016, the third edition of Mister Global pageant, will take place on May 6th, 2016 at the Chiangmai Hall, Chiangmai, Thailand. Nguyễn Văn Sơn, Mister Global 2015, will pass on the title to his successor at the end of this event.

Meanwhile, we Present our first HOT PICKS for the pageant.

 

PicsArt_05-04-2016 03_13_07 PM (2)

Mister Global 2016 – First HOT PICKS – FAVOURITES for the Title

1. BRAZIL – Giba Pignatti
2. SPAIN – Chema Malavia
3. PUERTO RICO – Dexter Colón
4. CZECH REPUBLIC – Tomáš Martinka
5. NEPAL – Dikpal Karki
6.  MYANMAR – Linn Maung
7. VENEZUELA – Jose Gil
8. MALAYSIA – Asyraf Nordin
9. THAILAND – Thawatchai Jaikhan
10. VIETNAM – Nguyen Phuc Cuong
11. USA – Leaon Gordon
12. PANAMA – Jesús Linares

At this initial stage We Feel Mr Brazil Giba is the One to beat, He has An attractive personality and an undeniable charm. He is closely followed by Mr Spain, Puerto Rico and Czech Republic. All of them are physically very strong and Can give a tough fight to Mr Brazil. Mr Nepal is someone who fits the image of Former Mr Global and he completes our TOP 05.

HOWEVER, It’s still early days and thing can drastically change.

Do You Like our choices ??

TITAN MALE GODs

Exclusive Interview with Anwesh Sahoo – Mr Gay World India 2016

Very Positive, hardworking and inspirational human being Anwesh Sahoo will Represent India at Mr Gay World 2016.

Following is the conversation we had with him which clearly reflects his dedication towards making a difference.

01) Tell Us something about yourself, Something that Global Pageant Fans would like to know about you.

Answer –  While I’m an engineering student, I’m a true artist at heart. I’m a voracious writer and am obsessed with art in any form, may it be digital art, fashion, or theatre. While I love performing and being on stage, socially sometimes I could be one of the most awkward individuals you would ever come across. Also I love binging on Indian street food, Pani Puri in particular.
Q 02) You are Going to represent India, A country of more than billion people. How does it feels?

Answer – I feel extremely proud to be representing not just the entire country, but more importantly the people of the small towns and villages across India for whom the dream of bringing about a positive difference in their society seems very far-fetched. And the very fact that I’ve been chosen proves how no matter where you come from your dreams too are valid. Most of all I’m very grateful to my mentor Sushant Divgikar, the entire MGWI team, my sponsors Celina Jaitly and her company along with the panelists who have believed in me and have been working so hard on me.
Q 03) How are you preparing for Malta?

Answer – Well there’s obviously the regular grill of maintaining a healthy diet and spending hours in the gym lifting weights to get the desired body. But I also think that the way your lifestyle has been also plays a major role. I always start my day with an infectious positive attitude and then morning yoga if I wake up earlier than usual. I’ve always been into reading to know more about the LGBTQ movement since I came out, so I try and also make sure that I keep up with my habit of reading regularly.
Q 04) Last year Mr Gay India went into hideout and was pressurised to withdraw from the pageant (however he was chosen by a different National Director) Is there any stigma related to this particular pageant in India that made him take the decision? What measures will you take to promote Mr Gay World brand In India?

Answer –  The very fact that a twenty year old today can be elected as the Mr. Gay World India and earn acceptance and support from the entire country goes on to prove the fact that India is a very accepting country and is constantly evolving and keeping up with the changing times. The stigma associated is Universal and we’re all trying our best to define a ‘New Normal’. About the previous Mr. Gay India stepping down, since I wasn’t a part of the MGWI organization then, there’s not much that I can say about why he might have taken the decision he did.
Mr. Gay World is a huge platform for people like me to inspire people with our work, and that’s exactly how people will get to know of Mr. Gay World. Through my campaign which is Fitting out, I have a vision of a much needed transcendence to the concept of individuality where parents aren’t bothered into boxing down there little kids under the labels of perfect men and perfect women but letting them discover themselves first. Gender after all isn’t binary, it’s a spectrum.
Q 05) India have some of very Prominent Beauty Queens. Who is/are your favourite and why?

Answer –  Priyanka Chopra is someone I deeply admire. She’s someone who has challenged traditional beauty norms as well as the characters that people earlier expected women to play with her work in films and on Television. She’s very hard working, in many ways very relatable, a fellow Cancerian and that’s exactly why she’s my favourite.

12922297_1160791647287036_315797810_o

Mr Gay World India 2016 – Anwesh Sahoo (Photograph by Ara Alexander)

Q 06) It is a general belief of Pageant Community that Indians are ignorant about some Major (Except Miss World and Miss Universe) and Minor pageants. How far do you see it true? Does Mr Gay World also have fate in India?

Answer –  Dia Mirza in the year 2000 won the Miss Asia Pacific title and went on to have one of the most successful careers in Bollywood, perhaps more successful than many Miss Worlds from India. Her success is a proof of how India is very appreciative of great talent and intelligent individuals irrespective of what pageant they’ve come from. There are so many seventeen and eighteen year olds who have come up to me and told me how me winning Mr. Gay World India has inspired them to come out and how they too aspire to be the country’s representatives at Mr. Gay World in the future. With kids coming out in their teens or perhaps before that is a proof of how we have so many people to look forward to in the future who have the potential to be World leaders. With that, Mr. Gay World has a long way to go and a very bright future ahead.
Q 07) what makes a Perfect Mr Gay World?
Answer – The Mr. Gay Worlds we’ve had till date are the true embodiment of resilience, for they’ve all had to face bullying and a lot of hardships in their lives. But they’ve managed to rise out of any such difficulty with their will power and strength. That’s exactly what makes the perfect Mr. Gay World.
Q 08) How confident you are for the pageant?

Answer – I have a lot of faith and belief in the hard work I’ve put in for Mr. Gay World, and deep down I know that I am taking the best of me not just physically but also mentally and when you’re true to your original self, which I surely am, you’re anyway a confident being.
Q 09) Any Message for you fans.

Answer – The person that you see when you look into the mirror should be the one who loves you the most. Love yourself, respect yourself and never dumb yourself for anyone. And with that you’re ready to face life. So play it well!
Q 10) Any Message for TITAN MALE GODs
Answer – Love and adore the page. Scrolling through the page that celebrates not just male beauty but above all diversity already makes it incredible. Totally worth your time! Best Wishes from India and thank you for being so awesome to me.

Anwesh Sahoo you are a very genuine person, eloquent speaker and add substance to your being. We wish you the very best for Mr Gay World. You have a bright future ahead.

TITAN MALE GODs

Exclusive Interview with DIKPAL KARKI – Mister Global Nepal 2016

Dikpal Karki a Model and an Actor will Represent Nepal at MISTER GlOBAL 2016 IN THAILAND.

Following is the conversation we had with him ahead of Mister Global Pageant and it seems he is determined to do well and Make Nepal proud internationally.

12493606_1015056328550711_8830617274128211917_o

Dikpal Karki – Mister Global Nepal 2016

Q 01) How does it feels to represent Nepal at Mr Global 2016?

Answer –  It feels really great to represent my country internationally , it was my dream since I started my modeling career in 2009, it took almost 7 years to achieve my this dream so i am excited and feeling really great to get this opportunity to be in global platform as ambassador of my country.

Q 02) What do you think will help you stand out in Thailand during Pageant?

Answer – Each contestants will come up with their their own strength and uniqueness so I will also try to remain real me with my own strengths and qualities, without any extra pressure to be like someone else will keep me stand out among the contestants.

Q 03) You have been acting / Modeling in the past, How do you think will help you during Pageant?

Answer – Its been almost 7 years I m professionally working as a model and actor so I m quiet familiar with the various aspects of the modeling acting activities , also been the winner of some National pageants as as well so I m quite familiar with some aspects of pageants also so it will be easier to understand various aspects and complication but I m totally raw for the international pageant but I hope previous experiences will help me to stand out.
Q 04) How do you keep yourself fit?

Answer –  I m in a profession which demands fitness so I start my day with workout I go to gym on regular basis but i don’t like heavy workout at gym to avoid looking like bodybuilder besides that I m a dance lover too which also helps me to stay fit.

12672125_1053736764682667_7304534516788256169_o

Dikpal Karki – Mister Global Nepal 2016

05) Do you follow any special Diet plan?

Answer – There is no any particular diet plan which I follow, I just try to eat healthy but I try to include green vegetables on my diet and I drinks lots of water besides that I try to avoid oily foods as much as I can but our Nepalese Cuisine contain lots of oils .
Q 06) Can you give us slightest hint of the wardrobe that you will be using in Thailand.

Answer – I am trying to include Nepalese fabric and designs in my wardrobes . I am trying to give Nepalese touch in contemporary way in my most of the outfits.
Q 07) Any Message for Your Fans and Fellow candidates.

Answer – For my well wisher I would like to say please stay connected with me during my journey MISTER GLOBAL 2016 and keep encouraging and supporting me And to fellow contestants I just want to say I am very much excited to meet u all guys. we will have a blast together.
Q 08) Any messages for TITAN MALE GODS.

Answer – TITAN MALE GODS  thank you for considering that I can be featured on your site. It Is my first interview as a contestant of MISTER GLOBAL 2016 so thank you very much and wish to have your support throughout my journey Of MISTER GLOBAL 2016.

Thank you Dikpal for you Time. You are an amazing Delegate who looks good, talk wisely and is committed to what he does. We wish you all the best for the pageant and your future. It was really a pleasure talking to you.

TITAN MALE GODS  

Read More – Exclusive Interview with Mister Global Spain 2016